TEKNIK

Gennemtænkt kvalitet og driftssikkerhed er sat i højsædet, og produkterne er tilpasset de barske danske vejrforhold. Med en Promovecs elcykel-produkter får brugeren en god balance mellem motor, styring og batteri. Køreegenskaberne, funktionaliteten og betjeningsvenligheden er i top uanset hvilket assist-niveau, cyklisten vælger. Promovec yder 3 års garanti på motoren, og med de store batterier er brugerne sikret en lang rækkevidde på mellem 60-130 km. Angivelse af rækkevidde er vejledende.

Elcyklen adskiller sig fra en almindelig cykel ved at være forsynet med en el-motor, et batteri, en controller og en styreenhed. Når pedalerne aktiveres, sendes der signal til controlleren via en sensor monteret på kranken, som via et nyt signal starter motoren. Herefter reguleres motorens ydeevne under kørsel efter behov ved hjælp af assist-funktionen.

I Promovecs elcykel-program indgår der 2 forskellige typer af softwaresystemer til styring af motoren, nemlig speed-drive og eco-drive. Med speed-drive opnås der mest hjælp fra motoren på hvert enkelt assist-niveau. Når assist-niveauet indstilles, reguleres hastigheden herefter. Således svarer f.eks. assist-niveau 1 til 10 km/t, og assist-niveau 5 svarer til 25 km/t. Eco-drive er den ”økonomiske” software, som afhængig af assist-niveau giver ensartet hjælp fra 0-25 km i timen.

Forskellen på de 2 systemer opleves bedst på en prøvetur. Den elektroniske styring kobler automatisk motoren fra, når der ikke længere trædes i pedalerne. Hvis bremsen aktiveres, eller hvis hastigheden overstiger 24,6km/t, frakobler motoren ligeledes. Jo mere cyklisten selv træder i pedalerne, jo længere rækkevidde får elcyklen. Med de nye typer af elcykler er der rig mulighed for at benytte elcyklen som almindelig cykel eller slå assist-funktionen til efter behov.

UDMÆRKELSER

Batterier

Promovec tilbyder flere forskellige typer af Japanske Li-ION batterier afhængig af elcykel-model og kørebehov som vist i nedenstående oversigt:

Alle batteriløsninger afmonteres let for opladning indendørs, og opladning sker på samme måde som opladning af en mobiltelefon eller en laptop. Et afladet batteri lades fuldt op på 6 timer. Ud over batteriets størrelse er der en række faktorer, som har indflydelse på ydeevnen og dermed rækkevidden.

Ud over batteriets størrelse er der en række faktorer, som har indflydelse på ydeevnen og dermed rækkevidden. Her kan bl.a. nævnes kørselsterræn, køremønster, dæktryk, brugervægt samt batteriets alder. Da batteriet er en sliddel, vil effekten og dermed cyklens rækkevidde aftage gradvist med tiden. Det anbefales derfor at købe batteriet et nummer større end påtænkt. Læs mere om de forskellige batterityper her på siden.
1200x350

Bagagebærerbatteri

AHWattVægtRækkevide
6,6 AH238 W/time3,52 kg20-40 km
8,7 AH313 W/time3,67 kg40-85 km
11,6 AH418 W/time4,02 kg50-110 km
13,6 AH490 W/time4,01 kg60-130 km

Kraftfuldt Li-ION batteri med ydeevne på henholdsvis 6,6 AH, 8,7 AH, 11,6 AH eller 13,6 AH til montering i bagagebæreren på bl.a. cykelmodellen Promovec Flick.

Batteriet er aftageligt, låsbart og har integreret baglys. Opladning kan ske både på cyklen, og når batteriet afmonteres og medtages til opladning indendørs. Der ydes 2 års kapacitetsgaranti ved registrering på Promovecs hjemmeside.

1200x350

Down tube batteri

AHWattVægtRækkevide
8,7 AH313 W/time2,84 kg40-85 km
10,2 AH367 W/time2,93 kg45-100 km

Kraftfuldt Li-ION batteri i 2 varianter. Batteriet er skjult i cykelstellets downtube på mountainbike-modellen Promovec Rush.Batteriet er aftageligt og låsbart med integreret ladestik. Opladning kan ske både direkte på cyklen, men også ved at afmontere og medtage batteriet til opladning indendørs. Der ydes 2 års kapacitetsgaranti ved registrering på Promovecs hjemmeside.

1200x350

Kædeskærmsbatteri

AHWattVægtRækkevide
8,7 AH313 W/time2,30 kg40-85 km
10,2 AH367 W/time2,30 kg45-100 km
13,6 AH490 W/time4,01 kg60-130 km

Kraftfuldt Li-ION batteri i 2 varianter. Batteriet er placeret i kædeskærmen og ”forstyrrer” dermed ikke Whistle-modellens elegante design og udtryk. Batteriet er aftageligt og låsbart med integreret ladestik. Opladning af batteriet sker via display på styret eller via adapter, når batteriet er afmonteret. Cykel og batteri har samme låsesystem og dermed kun 1 nøgle. Der ydes 2 års kapacitetsgaranti ved registrering her på hjemmesiden.

1200x350

Sadeltaskebatteri

AHWattVægtRækkevide
9,0 AH324 W/time3,19 kg45-85 km

Kraftfuldt Li-ION batteri, som er placeret i en lædertaske bag ved sadlen og dermed fremhæver Breeze-modellens retrostil. Batteriet er aftageligt og låsbart med integreret ladestik. Tænd-/slukknap og ladestik sidder gemt under læderklap under batteriet. Opladning kan ske både på cyklen, og når batteriet afmonteres og medtages til opladning indendørs. Lædertasken fås i både sort og brun. Der ydes 2 års kapacitetsgaranti ved registrering her på hjemmesiden.

DISPLAY

Der findes flere forskellige typer af displays i Promovecs elcykel-program. Alle displays er monteret på styret i et brugervenligt og let overskueligt design, der betjenes med tommelfingeren. Displayet giver et godt overblik over batteri- og assistniveauer, ligesom det ønskede assistniveau reguleres via displayet.
Et lavt assistniveau giver mindre hjælp og lang rækkevidde, hvorimod et højt assistniveau giver mere trækkraft og dermed et større strømforbrug, som reducerer rækkevidden.

Display skærmtyper

Display skærm typerAssist-levelWalk-assistECO-driveEl-cykel model
LED5-assist levelsJaJaBreeze, Flick
LCD, minimum control4-assist levelsJaJaRush, Whistle

LCD-displayet tjener endvidere til visning af hastighed samt som triptæller.

MOTOR

Alle Promovecs elcykler er forsynet med forskellige typer af stærke og lydsvage nav-motorer. Nav-motoren er en stærk og kompakt motor med planetgear på 250W og en lav vægt, der sikrer kraftfuld og smidig kørsel.

Motoren kan være placeret i både forhjul og baghjul afhængig af model. Forhjulsmotoren er typisk kombineret med en batteriløsning placeret i bagagebærer, i sadeltaske eller i kædeskærmen, således at vægtfordelingen er optimalt hen over cyklen.

Dette giver den mest naturlige og komfortable køreoplevelse. På Mountainbike-modellen Rush er motoren placeret i baghjulet, da batteriet sidder i downtube i den forreste del af cykelstellet. Også her er vægtfordelingen ideel, og med motoren i baghjulet udnyttes og overføres kraften bedst ved kørsel i kuperet terræn. Herved opnås stor manøvredygtighed og den bedste køreoplevelse. Motoren har softstart, som giver en naturlig opstart. Promovec yder 3 års garanti på alle motorer.

Motortyper

Motor-placeringWattFriløbHastighedEl-cykel model
Forhjul250 WJa25 km/tWhistle, Breeze, Flick
Baghjul250 WJa25 km/tRush

Følg os

Registrer dit batteri

Registrer dit batteri og få to års kapacitetsgaranti på det.

REGISTRER HER